Type:

Other

Description:

"Bèsties clip" mostra com cria l'esparver cendrós enmig dels camps de blat i com se'n protegeixen els nius durant el període de sega. L'ocell més representatiu dels camps de blat i dels guarets és l'esparver cendrós, l'àguila dels secans que arriba cada any de l'Àfrica tropical disposada a criar-hi. Tot i la seva mida, l'esparver cendrós no és cap gran caçador. Li agraden els insectes grossos i els ocells petits, però les seves preses predilectes són els ratolins i els talpons. Després de l'aparellament, la incubació dels ous s'allarga durant un mes. Els pollets neixen capgrossos i camacurts i molt desvalguts. Durant els primers dies de vida, els pares en tenen cura: els protegeixen de la calor fent-los ombra amb el cos i els porten menjar. Criar enmig d'un camp de blat protegeix els esparvers dels seus depredadors naturals, però comporta altres riscos. Durant molts anys, les recol·lectores de cereals trituraven els pollets poc abans de sortir del niu. Avui dia, una bona política de gestió permet deixar una mitja hectàrea de cereals sense segar per poder salvar el niu. Així, a poc a poc, la població d'esparvers es va recuperant.

Subjects:

    Education Levels:

    • Grade 1
    • Grade 2
    • Grade 3
    • Grade 4
    • Grade 5
    • Grade 7
    • Grade 9
    • Grade 10
    • Grade 11

    Keywords:

    EUN,LOM,LRE4,hdl:10494/38929,work-cmr-id:38929,MERLI:merli/5500,ilox,learning resource exchange,LRE metadata application profile,LRE

    Language:

    Access Privileges:

    Public - Available to anyone

    License Deed:

    Creative Commons Attribution 3.0

    Collections:

    None
    This resource has not yet been aligned.
    Curriki Rating
    'NR' - This resource has not been rated
    NR
    'NR' - This resource has not been rated

    This resource has not yet been reviewed.

    Not Rated Yet.

    Non-profit Tax ID # 203478467